Ako ste slucajno zaboravili korisnicko ime ili lozinku, javite se e-mailom administratoru (vidi "Kontakt").
(If you have forgotten username or password, please sent an e-mail to administrator (see "Kontakt"))

BOJAN POGRMILOVIĆ

UKflag

 

bojan2b 

 

  

Već i prije završene Muzičke akademije u Zagrebu kao solo pjevač ostvarivao je brojne nastupe i koncerte u zemlji (ponajviše za tadašnju Muzičku omladinu) i inozemstvu (Italija, Belgija, Austrija).

Nakon završene akademije njegova karijera krenula je u dva smjera: u pjevačkom i dirigentskom, a nešto kasnije i u trećem, pedagoškom. Kao pjevač nastavljao je povremeno koncertiranje, a nastupao je i u nekim predstavama Kazališta “Komedija”, dok je kao dirigent svoje prve velike uspjehe počeo ostvarivati kao glazbeni rukovoditelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO (1988-1998). Uz djelovanje u Ansamblu Lado vezani su i počeci samostalne vokalno instrumentalne djelatnosti Ansambla pa uz brojne CD- e koje je realizirao ili započeo njihovu pripremu, treba istaći brojne božićne i korizmene koncerte te rad na obnovi, posebice, pučke sakralne glazbene baštine.

 Od 1988. pa do danas voditelj je i Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a “INA” koji se potvrdio kao jedan od značajnih pronositelja amaterske zborske djelatnosti počesto u suradnji s profesionalnim ansamblima (Gudački orkestar iz Češkog Krumlova, Hrvatski barokni orkestar, Paco Peña flamenco dance company, Hrvatski komorni orkestar, Zagrebačka filharmonija ). Zbor je gostovao do sada širom Hrvatske, posebice u svim većim središtima, od Čakovca i Varaždina, preko Osijeka i Vinkovaca, pa do Pule, Rijeke,Splita i Dubrovnika. Zbor je gostovao i u inozemstvu (Austrija, Francuska, Italija, Mađarska, Češka, Poljska, Francuska, Kanada) , a samo u Italiji je održao oko 40 koncerata. Snimljeno je pet nosača zvuka (jedna audio kaseta i pet CD-a: „Voda zvira“, „Folklor u zborskoj glazbi“, „Radost svijetu“, „Requiem-Gloria“, „Križni put“). Četvrti CD snimljen je u suradnji s Hrvatskim komornim orkestrom (John Rutter: Requiem /Gloria), tom izvedbom Pogrmilović je i ravnao, a zbor je izvedbom vokalne dionice Glorije Frane Paraća gostovao i na CD- u i koncertu Hrvatskog Komornog orkestra pod ravnanjem Pavla Dešpalja. Od dolaska u Zbor je realizirao 190 naslova od toga četrdesetak višestavačnih djela.

Zbor sudjeluje na svim smotrama i natjecanjima zborova Grada Zagreba, te u    dvije prigode osvaja i prvu nagradu, te posebno priznanje za najbolju izvedbu zadane skladbe Emila Cossetta. Godine 2004. na natjecanju adventskih i božićnih pjesama u Pragu Zbor osvaja srebrnu medalju u kategoriji velikih zborova. CD “Voda zvira” nominiran je za nagradu “Porin” u kategoriji klasične glazbe.

 Od 1994 do 2004. vodio je Klapu “Cesarice” koja je jedina klapa koja je tri godine za redom bila apsolutni pobjednik (žiri i publika) Festivala klapa u Omišu. Uz brojna gostovanja u zemlji i inozemstvu (za istaći je nastup na Expo-u u Portugalu 1998, godine) s klapom je realizirao i dva  CD – a, oba nagrađena hrvatskom diskografskom nagradom „Porin“.

 Od listopada 2003. vodi Vokalni ansambl “Samoborke” pri Tamburaškom društvu “Ferdo Livadić”.

U listopadu 2004. realizirao je s njima prvi samostalni koncert, turneje u Italiji, Austriji, te brojne koncerte u zemlji. Snimio je s tim ansamblom i prvi nosač zvuka «Afrička misa – folklor svijeta», a u pripremi je i nosač zvuka posvećen hrvatskom folkloru.

Sa Zborom A.G.C. Città di Verona (zbor je sastavljen od 80 pjevača iz petnaest različitih zborova grada  Verone i sastaje se po potrebi za ostvarivanje značajnijih projekata) ostvario je 15 koncerata i snimio dva nosača zvuka. Treba istaći nastupe na otvorenju Međunarodnog natjecanja zborova u Veroni 2003. i 2004. godine.

U godini proslave 150. obljetnice Prvog hrvatskog pjevačkog društva „Zora“, imenovan je njihovim umjetničkim voditeljem.

Od 1998. zaposlen je kao nastavnik solo pjevanja na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Zbor Glazbene škole Vatroslava Lisinskog vodio je 1998. do 2002. i ostvario niz značajnih koncerata, dva gostovanja u Veroni te prvi samostalni CD ovog zbora. Njegov rad na odjelu za solo pjevanje već u prvoj godini rezultirao je dvjema nagradama na zonskom natjecanju, a na sljedećim natjecanjima redovito se barem dvoje učenika plasira na državno natjecanje (do sada 23 nagrade na zonskom i 6 na državnom natjecanju). Otkad radi šestero njegovih učenika upisalo je Muzičku akademiju u Zagrebu. Vrijedi istaknuti uspjeh učenika Luciana Batinića koji je tada kao učenik Glazbene škole na međunarodnom natjecanju mladih opernih pjevača “Ondina Otta” osvojio drugu nagradu. Luciano Batinić sada je stalni solist opere HNK i priznati svjetski umjetnik. Jedno vrijeme bio je i pročelnik odjela za solo pjevanje te je u tom svojstvu pokrenuo znatniju aktivnost Odjela posebice na planu usavršavanja nastavnika i učenika (seminari u školi koje vode renomirani pedagozi, suradnja s drugim školama i prezentacija odjela na koncertima van škole u Zagrebu i drugim gradovima). Za istaći je suradnju s pjevačkim odjelom Srednje glazbene in baletne šole u Ljubljani. 

Član je brojnih stručnih povjerenstava za folklornu i zborsku djelatnost. Bio je član brojnih prosudbenih komisija u zemlji i inozemstvu (Festival klapa u Omišu, Međunarodno natjecanje zborova u Veroni), kao i selektor Festivala klapa u Omišu, te Hrvatskog sabora kulture. Stalni je član žirija i Međunarodnog natjecanja zborova u Azzanu Decimu –Italija. Održavao je i brojne seminare u zemlji i inozemstvu za solo pjevanje, folklorno i zborsko pjevanje (Italija, Austrija). Zapaženi su masterclassovi u Veroni, Bologni i Kötschach- Mauthenu.

Osnivač je i umjetnički ravnatelj Festivala klapa „Školjka“ u Pakoštanima.

Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU), jedan od osnivača i dopredsjednik Hrvatske udruge zborovođa (HUZ), te jedan od osnivača i predsjednik Hrvatske udruge vokalnih pedagoga (HUVOP) koja je i član europske udruge (EVTA) i svjetske organizacije (ICVT).

Do sada je samostalno i s raznim ansamblima realizirao 7 LP-a, 5 audio kaseta, te 20 CD-a, a u pripremi su i dva nova.

Jedan je od sedmero Hrvata koji je ušao u izdanje edicije «Who is in Choral Music»

 

Osobna internetska stranica:  www.pogrmilovic.com 

Profil

Application afterLoad: 0.000 seconds, 0.38 MB
Application afterInitialise: 0.036 seconds, 4.26 MB
Application afterRoute: 0.042 seconds, 4.87 MB
Application afterDispatch: 0.105 seconds, 10.82 MB
Application afterRender: 0.135 seconds, 11.82 MB

Korištenje Memorije

12515336

11 upita evidentirano

 1. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '800i37c89lj1mhn2o8orthdb91'
 2. DELETE
    FROM jos_session
    WHERE ( time < '1611100199' )
 3. SELECT *
    FROM jos_session
    WHERE session_id = '800i37c89lj1mhn2o8orthdb91'
 4. INSERT INTO `jos_session` ( `session_id`,`time`,`username`,`gid`,`guest`,`client_id` )
    VALUES ( '800i37c89lj1mhn2o8orthdb91','1611101099','','0','1','0' )
 5. SELECT *
    FROM jos_components
    WHERE parent = 0
 6. SELECT folder AS type, element AS name, params
    FROM jos_plugins
    WHERE published >= 1
    AND access <= 0
    ORDER BY ordering
 7. SELECT m.*, c.`option` AS component
    FROM jos_menu AS m
    LEFT JOIN jos_components AS c
    ON m.componentid = c.id
    WHERE m.published = 1
    ORDER BY m.sublevel, m.parent, m.ordering
 8. SELECT template
    FROM jos_templates_menu
    WHERE client_id = 0
    AND (menuid = 0 OR menuid = 62)
    ORDER BY menuid DESC
    LIMIT 0, 1
 9. SELECT a.*, u.name AS author, u.usertype, cc.title AS category, s.title AS section, CASE WHEN CHAR_LENGTH(a.alias) THEN CONCAT_WS(":", a.id, a.alias) ELSE a.id END AS slug, CASE WHEN CHAR_LENGTH(cc.alias) THEN CONCAT_WS(":", cc.id, cc.alias) ELSE cc.id END AS catslug, g.name AS groups, s.published AS sec_pub, cc.published AS cat_pub, s.access AS sec_access, cc.access AS cat_access 
    FROM jos_content AS a
    LEFT JOIN jos_categories AS cc
    ON cc.id = a.catid
    LEFT JOIN jos_sections AS s
    ON s.id = cc.section
    AND s.scope = "content"
    LEFT JOIN jos_users AS u
    ON u.id = a.created_by
    LEFT JOIN jos_groups AS g
    ON a.access = g.id
    WHERE a.id = 48
    AND (  ( a.created_by = 0 )    OR  ( a.state = 1
    AND ( a.publish_up = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_up <= '2021-01-20 00:04:59' )
    AND ( a.publish_down = '0000-00-00 00:00:00' OR a.publish_down >= '2021-01-20 00:04:59' )   )    OR  ( a.state = -1 )  )
 10. UPDATE jos_content
    SET hits = ( hits + 1 )
    WHERE id='48'
 11. SELECT id, title, module, position, content, showtitle, control, params
    FROM jos_modules AS m
    LEFT JOIN jos_modules_menu AS mm
    ON mm.moduleid = m.id
    WHERE m.published = 1
    AND m.access <= 0
    AND m.client_id = 0
    AND ( mm.menuid = 62 OR mm.menuid = 0 )
    ORDER BY position, ordering

Učitane Jezične Datoteke

Dijagnostika neprevedenih tekstova

Ništa

Dizajner neprevedenih tekstova

Ništa