zastava HR
 
O ZBORU OPĆENITO
 

Mješoviti pjevački zbor KUD-a “INA” osnovan je 1976. godine. Nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu (Italija, Češka, Slovačka, Slovenija, Kanada, Poljska, Austrija, Mađarska, Francuska, Srbija, BiH, Sjeverna Makedonija, Latvija...), samostalno i u suradnji s profesionalnim ansamblima (Zagrebačka filharmonija, Hrvatski komorni orkestar, Gudački komorni orkestar iz Českog Krumlova, sastav Flamenco Company svjetski poznatog španjolskog gitarista i skladatelja Paca Peñe, i dr.).

Repertoar Zbora čine duhovne skladbe, zborske obrade hrvatskog i svjetskog folklora, a često se izvode i obrade zabavnoglazbenih evergreena. Posebno atraktivan je božićni program. Od dolaska sadašnjeg dirigenta Bojana Pogrmilovića 1988. Zbor je izveo preko 300 naslova, od čega četrdesetak višestavačnih djela.

Zbor je do sada snimio sedam nosača zvuka - kasetu “Misa a la chilena”, te CD-e: “Voda zvira”, “Folklor u zborskoj glazbi”, “Radost svijetu” s božićnim programom, CD na čijem se repertoaru nalaze dva velika djela Johna Ruttera (Requiem i Gloria), te CD s djelom Ljube Stipišića Delmate „Postaje križne puka našega“ i „Folklor u zborskoj glazbi 2“.

CD “Voda zvira” je 1999. godine bio nominiran za prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu “Porin”. Zbor je višestruko nagrađivan u zemlji i inozemstvu.

folklor u zborskoj glazbi 2a

 

Youtube

 
30 godina s Bojanom Pogrmilovićem
Hrvatski glazbeni zavod Zagreb
10. studenog 2018.

 
 
"Folklor u zborskoj glazbi"
Hrvatski glazbeni zavod Zagreb
19. svibnja 2013.

 

Youtube kanal Zbora

 

 

 

fotoaparat1

Nosači zvuka i slike

 
1. MISA A LA CHILENA (audio kaseta)
2. FOLKLOR U ZBORSKOJ GLAZBI (CD)
3. John Rutter: REQUIEM, GLORIA (CD)
4. Ljubo Stipišić Delmata: POSTAJE KRIŽNE PUKA NAŠEGA (CD)
5. Ljubo Stipišić Delmata: POSTAJE KRIŽNE PUKA NAŠEGA (snimka koncerta u Banja Luci) (DVD)
6. RADOST SVIJETU (Božićne pjesme, CD)
7. VODA ZVIRA (CD)
8. FOLKLOR U ZBORSKOJ GLAZBI 2 (CD, BeSTMUSIC, 2013.)

Sponzori Zbora

ina logo big 1

grad zagreb logo


Mješoviti pjevački zbor INA © 2021